• Rasa Eilunavičienė laidos "Mūsų gyvūnai" autorė ir vedėja

    Laida "mūsų gyvūnai"
    tikriems gyvūnų mylėtojams!

    Per LRT televiziją!

  • Rasa Eilunavičienė laidos "Mūsų gyvūnai" autorė ir vedėja

    Laida "mūsų gyvūnai"
    tikriems gyvūnų mylėtojams !

    Per LRT televiziją !

  • Rasa Eilunavičienė laidos "Mūsų gyvūnai" autorė ir vedėja

    Laida "mūsų gyvūnai"
    tikriems gyvūnų mylėtojams!

    Per LRT televiziją!

Šiaurinis baltaveidis apuokėlis
5.0/5 rating 1 vote
Šiaurinis baltaveidis apuokas 2015-10-18 2600

Šiaurinis baltaveidis apuokas

Baltaveidis Afrikos apuokėlis – Otus leucotis arba Ptilopsis leucotis - būna dviejų porūšių – Šiaurės ir Pietų Afrikos. Tokie apuokai dažniausiai visiems patinka dėl plunksnų, veidelių ir dailių ausyčių.

Maskavimasis

Afrikos Šiauriniai baltaveidžiai apuokai – aktyvūs naktį. Dieną jie tupi prie medžių kamienų, lapų tankmėje, tankiuose krūmuose ir panašiose slėptuvėse. Maskuojasi tokie apuokai gan meistriškai – prie kūno priglaudžia plunksnas, o iš akių telieka maži horizontalūs plyšeliai. Temstant paukščiai pasikeičia – padidėja jų apimtis, atsiveria didelės ir oranžinės akys. Baltveidės Šiaurės Afrikos pelėdos įdomios savo neįprastomis plunksnomis. Šilumamėgių pelėdų – Afrikos, Pietų Amerikos, Azijos – plunksnos gan skurdžios.

Mityba

Gamtoje tokie baltaveidžiai apuokai minta bestuburiais, pavyzdžiui, drugiais, svirpliais, skorpionais, taip pat sumedžioja ir smulkių roplių, paukščių bei žinduolių, ypač – graužikų. Laikomi nelaisvėje tokie plėšrūs paukščiai dažniausiai šeriami vienadieniais viščiukais ir pelėmis. "Vasarą ir žiemą pelėdų mityba skiriasi, - sako pelėdų ir apuokų augintojas Slavomiras. - Jeigu vasarą plunksnuotoji suėda vieną viščiuką per parą, tai žiemą „sušveičia“ tris-keturis."

BA_1
BA_2
BA_3
BA_4
Kadrai iš laidos "Mūsų gyvūnai"

Žiemojimas

Šiauriniai baltaveidžiai apuokai, kuriuos Slavomiras laiko Lietuvoje, jau yra žiemoję lauko voljere, tiesa, žiema buvo ne itin šalta. Svarbiausia vojerą tinkamai apdengti, kad viduje nebūtų skersvėjų, mat tokiems paukščiams kiaurai košiantys vėjai - labai pavojingi.

Šaltinis: Laidos “Mūsų gyvūnai” reportažas

Dalintis FacebookDalintis Google PlusDalintis su draugu

Parašyti komentarą

Jūs komentuojate kaip svečias.

Rašykite mums:

  • Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
  • Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
  • Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
  • Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Skambinkite:

  • +370 687 22265
  • +370 687 22262
1997-2017 Laidą "Mūsų gyvūnai" kuria UAB Media Volpe. Visos teisės saugomos.